De vrucht van deze abrikoos is erg groot en lekker zoet. De groeivorm varieert van twee meter hoge struiken tot zestien meter hoge bomen. Streken met een mild klimaat zijn het meest geschikt voor de abrikoos. In de Nederlandse tuin gedeidt de boom het beste op een beschutte plek op het zuiden. De abrikoos is zelfbestuivend. Ook het zaad is redelijk raszuiver. De Prunus Armeniaca zijn sierlijke bomen die ook in het voorjaar erg opvallen. Er komen opvallende bladeren aan waartussen je na de zomer de heerlijke, grote vruchten kunt vinden.

Specificaties

Bloeitijd:

  • April

Rijptijd/pluktijd:

  • Augustus

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de akrikoos gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Bekende abrikoos
  • Grote vrucht
  • Ook in Nederland te kweken
  • Mooie sierboom

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven