De amandelboom staat naast zijn amandelen ook bekend om zijn prachtige bloei in het voorjaar. De grote, zachtroze bloesem op de kale takken zouden het ook in een siertuin erg goed doen. Een amandel is een krachtig, groeiende boom of struik. De takken hebben sterk de neiging om recht naar boven te groeien (niet erg maar op een gegeven moment wordt ze dan toch wel erg hoog). De Prunus Dulcis houdt van een zonnige standplaats. De noten zijn lekker zoet. De amandel is zelfbestuivend.

Specificaties

Bloeitijd:

  • April

Rijptijd/pluktijd:

  • September

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de amandel gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Lekkere zoete amandelen
  • Prachtige bloei in het voorjaar
  • Zelfbestuiver
  • Krachtige groeier

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven