De gewone hazelaar, is vooral bekend om zijn heerlijke hazelnoten, maar ook door de katjes die al vroeg in het jaar verschijnen. De hazelaar kan tot zes meter hoog worden en krijgt een mooie brede vorm. Naast noten heeft de hazelaar meer kwaliteiten. Het is een van de eerste bloeiers in de tuin ongeacht eventuele vorst. Reeds in januari kunnen de katjes verschijnen. Dit zijn de mannelijke bloemen. Zij worden een maand later gevolgd door de onopvallende vrouwelijke bloemen. Voor een grote opbrengst kunnen verscheidene struiken bij elkaar worden geplaatst. Het blijft echter afwachten. Een goede bevruchting kan worden verstoord doordat de katjes het stuifmeel te vroeg lozen of door bevroren bloemen. De hazelnoot is in verschillende soorten verkrijgbaar, deze hebben elkaar nodig voor de bestuiving.

Specificaties

Bloeitijd:

  • April

Rijptijd/pluktijd:

  • September

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de hazelnoot gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Bekende hazelaar
  • Lekkere hazelnoten
  • Kan een flinke boom worden

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven