Deze kersenboom geeft dikke, lichte, rooskleurige kersen die wat gemarmerd zijn. Het roomkleurige vruchtvlees is vast, zeer sappig en met een goed aroma. De bomen groeien vrij sterk. Voordat de ‘Bigarreau Napoleon’ kersen aan de boom verschijnen heeft de boom een uitbundige voorjaarsbloei. Dit geeft een mooi voorjaarstafereel, wat gevolgd wordt door kersen. De zoete kersen zijn niet alleen heerlijk om als tussendoortje te eten, maar ook te gebruiken in gerechten, als taart, dessert, salades etc.

Specificaties

Bloeitijd:

  • Mei

Rijptijd/pluktijd:

  • Augustus

Snoeien:

  • Maak bij het snoeien van de kersenboom gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Rooskleurige kersen
  • Sappig met een goed aroma
  • Kersen zijn geschikt voor meerdere doeleinden

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven