De mispel bloeit met witte bloemen op 2-jarig hout. De mispel kan zichzelf bestuiven. Na de bloei vormt Mespilus germanica groenbruine, eetbare vruchten. Deze vruchten zijn echter pas na een vorstperiode eetbaar wanneer de vruchten bruin worden en lijken te gaan rotten. Mespilus germanica wordt als boompje of als meerstammige struik ongeveer vijf tot zes meter hoog. De smaak is erg aromatisch en de vrucht is voor verwerking.

Specificaties

 

Bloeitijd:

  • April- mei

Rijptijd/pluktijd:

  • November – december

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de mispel gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Eetbare bruine vruchten
  • Mooie witte bloemen in de bloei

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven