Deze kers is een zure morel die rood van kleur is en licht in de schaduw kan staan. Morellen zijn ideaal voor verwerking en erg makkelijk te onderhouden. De kleur van de vrucht is mooi rood en de smaak is zuur. De ‘Morel’ heeft een duidelijk andere scheutontwikkeling dan de andere rassen. Bij hem vormt alleen de eindknop aan de eenjarige twijgen een nieuwe scheut. Alle andere knoppen vormen bladeren, bloemen of vruchten, maar geen nieuwe scheuten. De scheuten verkalen en er ontstaan lange, draadvormige takken. De takken buigen onder hun eigen gewicht en dat van de vruchten door, waardoor de typische hangende groei vorm ontstaat. Dit ras is zelfbestuivend.

Specificaties

Bloeitijd:

  • Mei

Rijptijd/pluktijd:

  • Juli

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de kersenboom gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Zoete morel
  • Mooie rode kleur
  • Ideaal voor verwerking en makkelijk te onderhouden
  • Kan licht in de schaduw staan
  • Zelfbestuivend ras

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven