De heerlijke nectarinez. De schil voelt glad aan, hiervan ‘verschilt’ de nectarine van de perzik. De zoete vrucht is erg groot. In het voorjaar hangt de boom vol met mooie roze bloesem, een lust voor het oog. Hierna volgt de vruchtzetting wat een mooi contrast geeft met het langwerpige groene blad. De Prunus persica nucipersica is zelfbestuivend en levert heel veel vruchten.
Bij zeer overvloedige vruchtzetting kunt u een aantal vruchten verwijderen zodat de overgebleven vruchten groter worden. De vruchten rijpen in een normale zomer goed af en zijn  rood/geel gekleurd en zeer goed van smaak.
De nectarineboom is goed winterhard en hoeft niet snel van bescherming te worden voorzien.

Specificaties

Bloeitijd:

  • April

Rijptijd/pluktijd:

  • Augustus

Snoeien:

Maak bij het snoeien van de nectrineboom gebruik van de techniek ‘vormsnoeien’. Het doel van dit snoeiproces is het vormen van een mooie, ronde boomkroon met sterke gesteltakken. Bij een jonge boom zijn het de twijgen die als toekomstige gesteltakken dienen. Snoei het jonge boompje zo, dat sterkte gesteltakken in een mooie vorm kunnen groeien. Kies voor vier-zes gesteltakken en snoei elke verlenging van de gesteltakken jaarlijks voor de helft in.

Zorg dat er voldoende ruimte blijft tussen de gesteltakken en groeiende zijtakken zodat er voldoende zonlicht en ruimte in de mooie, ronde boomkroon komt.

Bijzonderheden:

  • Bekende nectarine
  • Grote vrucht
  • Ook in Nederland te kweken
  • Winterhard

We maken graag kennis met u.

Voor particuliere verkoop kunt u terecht in onze winkel op de kwekerij.

Openingstijden: Zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Ons adres: Haringweg 3A 2975 LB Ottoland. Plan route

MPS A Jungheim
Terug naar boven